Tonomatele, bate-le-ar vina!

Tonomatele, bate-le-ar vina!

Nu știu cum sunteți voi, dar eu de fiecare dată când cedez tentație și aleg să-mi iau ceva dintr-un tonomat aflat printr-o stație de metrou sau oriunde alt undeva, stau cu emoții, nu de alta dar am pățit-o de câteva ori, iar acum nu mai am încredere în nici unul.

Când eram în facultate aveam un tonomat la etajul 1, care in ferestrele dintre cursuri, era asaltat de toți studenții. Era mai comod să-ți iei de acolo, avea gustările standard și nu mai trebuia să bați drumul până la cel mai apropiat butic. Între noi doi, totul a fost bine și frumos până într-o zi în care nu prea aveam bani la mine și eram cam înfometat. Am vrut să-mi iau un Snickers și o Cola. Bag banii, 5 lei, tastez pentru ambele, cad, dar când să le ridic, ia Snickers-ul de unde nu-i. Nu-mi dădeam seama ce se întâmplase; căzuse de pe raftul său, dar nu-l găseam în tăviță. Chiar începusem să cred că m-am dilit, asta până când mi-am dat seama că, fiind produsul de la margine, a căzut într-un loc aflat în dreapta tăviței de colectare, la care eu nu aveam cu să ajung cu mâna. Stomacul mi-a chiorăit atunci toata ziua, iar eu nu am mai tastat vreodată la un tonomat, codul unui produs aflat în margine.
tonomat de cafea

Anul trecut, am avut un moment în care am crezut că sunt la Camera Ascunsă, chiar m-am uitat ștanga-dreapta, să văd dacă observ ceva suspect. Asta pentru că m-am dus la un tonomat, am băgat bani pentru a-mi lua un suc, am tastat codul și…nimic. Nu mi-a căzut Sprite-ul, m-am reorientat către Cola, către Fanta, Nestea, apa, dar nu vroia să cada nici o sticlă. Deja mă enervasem. Am început să tastez toate codurile, nu conta, sticksuri, bomboane, orice, numai să-mi recuperez banii. Am stat vreo 5 minute lângă acel aparat fără să reușesc să scot ceva din el. Când am plecat parcă-l simțeam cum zâmbește în batjocură, spre mine.

Am stabilit! Nu suport când un aparat îmi dă țeapă, dar la fel de mult mă deranjează când îmi dă rest de vreo 5 lei, numai în monede de 50 de bani. Dacă acceptă hârtii, de ce nu și dă hârtii? Sau ăsta este un alt mijloc prin care aparatele se amuză, pe seama noastră? Nimănui nu-i place să zdrăngăne când merge, de parcă are zurgălăi.

Și încă ceva, pe când un tonomat cu shaorma și covrigi? Glumesc, nu aruncați.

0 Response to "Tonomatele, bate-le-ar vina!"

Trimiteți un comentariu

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel