Ce țipi așa?

Ce țipi așa?

Ați observat că-n jurul nostru lumea devine mult mai agitată, iar oamenii mult mai stresați? Normal c-ați observat, doar ni se întâmplă și nouă câteodată. Dar ce ziceți de faptul că acest stres îi împinge pe oameni să devina extrem de irascibili, făcându-i să adopte tot mai des un ton ridicat sau chiar să țipe în gura mare, fapt care mai niciodată nu le ajută cauza.
sfaturi de tipat

Părerea mea este că doar în două situații țipatul ar fi recomandat. Când ești pe stadion și distanța până la tușier este destul de mare, iar ca să te audă cât de mult îi apreciezi deciziile, trebuie să țipi din tot sufletul și când ești undeva într-o aglomerație, vezi pe cineva cunoscut, și vrei să atragi atenția persoanei respective, și a celorlalți “Vasile” din preajmă.

Altfel, nu văd de ce cineva ar considera că este nevoie să țipe. Cu toții știm că atunci când stai la un ghișeu îți faci ceva nervi la cât de repede se mișcă coada, dar odată ajuns față în față cu funcționarul, nu te ajută cu nimic să țipi la el? S-ar putea să ai dreptate și să fi greșit el, dar în momentul în care te răstești, el va face tot posibilul să-ți îngreuneze treaba, nu devine brusc mai cooperant dacă arunci cu mai mulți decibeli în el. Același lucru se întâmpla și cu un chelner, care s-ar putea să-ți mulțumească pentru tonul tău, condimentându-ți mâncare cu flegmă sau dacă vorbești la telefon, îți cresc considerabil șansele de a ți se închide în nas atunci când iți pierzi cumpătul și începi să te crezi pe stadion.

Să nu se înțeleagă că mă leg de ceea ce zice cineva atunci când își pierde cumpătul, doar că țipatul nu îți ajuta cauza deloc, te face doar să pari scăpat de sub control, incoerent și limitat. O observație, o remarca usturătoare sau chiar o înjurătură au un impact mult mai mare atunci când sunt spuse pe un ton cât se poate de calm, care să nu trădeze nici un fel de emoție.

0 Response to "Ce țipi așa?"

Trimiteți un comentariu

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel