10 lucruri pe care nu le stiai despre Romania/romani

10 lucruri pe care nu le stiai despre Romania/romani

Aceste 10 lucruri pe care nu le stiai despre Romania / români sunt doar un mijloc de a dovedi că România nu este doar o țară frumoasă, ea are, de asemenea, oameni capabili.
  • Emil Racovita este românul dintr-o echipa de 19 de membri care a cucerit Polul Sud, împreună cu Amudsen și a explorat un nou teritoriu pe care nimeni nu se aventurase înainte, și anume Antarctica. De asemenea, în 1920, el a înființat primul institut de speologie (studiu de peșteri și alte caracteristici carstice) din lume.

motive de mandrie a neamului Romanesc
  • Ana Aslan a inventat Gerovital H3, un tratament Aslavital, care este considerat a fi foarte eficient împotriva îmbătrânirii. Persoane importante, cum ar fi președintele francez Charles De Gaulle, președintele american John F. Kennedy, președintele chinez Mao Zedong sau actori celebri, cum ar fi Marlene Dietrich, Charlie Chaplin și Kirk Douglas sunt doar câteva dintre cei uimiti de efectele Formula lui Aslan.

  • George Emil Palade este singurul roman care a castigat Premiul Nobel, fiind considerat parintele biologiei celulare moderne. Mai mult decât atât, Ronald Regan i-a acordat Medalia Nationala de Stiinte din Statele Unite.
  • Nicolae Paulescu a descoperit insulina (pancreatina), dar o echipa de cercetatori canadieni a primit Premiul Nobel pentru această descoperire. Paulescu nu a revenit într-adevăr după această nedreptate. Profund religios, deși cu vederi antisemite și controversate, el a trăit restul vieții sale într-o izolare ascetică.
  • Aurel Vlaicu, un pionier în aviație lume, construit două avioane în formă de săgeată (Vlaicu 1 și Vlaicu 2), precum și primul avion construit din metal din lume. A murit într-un accident de avion, într-o încercare de a zbura peste Carpați, în 1913.
  • Train Vuia este primul om care a reușit vreodată să se ridice de la sol, cu o aeronavă mai grea decât aerul, folosind forța motorului. El, prin urmare, a demonstrat lumii întregi că zborul mecanic este posibil. De asemenea, el a proiectat și conceput două tipuri de elicoptere.
  • Henri Coanda, fascinat de puterea vântului, a reusit primul zbor cu jet din lume (deși unii ar putea contesta această afirmație). Nu există nici o îndoială, totuși, că el a descoperit efectul Coandă in dinamica fluidelor, util în multe domenii științifice.
  • Gheorghe Zamfir – nimeni până la el și nimeni după el nu a fost capabil să cante la pan-flaut într-un mod atat de mistic si de profund romanesc. În anii ’70, el a devenit renumit în întreaga lume, revoluționează arta sunetului și combina pan-flaut-ul cu orga.
  • George Enescu a fost unul dintre artiștii din elita muzicii mondiale de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. El a cucerit marile scene ale timpului său și a pus bazele scolii de muzica romaneasca. Enescu a reusit sa duca spiritualitatea romaneasca peste tot in lume pentru a fi audiata in cultura unniversala.
  • Nadia Comaneci personalitatea „perfecta” pentru a încheia această listă cu 10 lucruri pe care nu le stiai despre Romania / români . Ea a reusit primul scor de 10 din istoria gimnasticii olimpice. Ea a fost fara cusur!

0 Response to "10 lucruri pe care nu le stiai despre Romania/romani"

Trimiteți un comentariu

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel